Kodin siunaus ja rippikoulu

Oman elämän tärkeille asioille voi pyytää siunausta!

Muutto – se tulee yleensä eteen monta kertaa elämässä. Muutamme pois lapsuuden kodista opiskelemaan, mennessämme naimisiin, työn perässä ja joskus vaihdamme osoitetta vain olosuhteiden pakosta.

Sinä olet muuttanut myös maasta toiseen, jolloin koti on tärkeä, oma paikka vieraassa ympäristössä.

Mikä tekee asunnostasi kodin?

Oman elämän tärkeille asioille voi pyytää siunausta.  Siunaus rakentaa yhteyttä toisiin ihmisiin ja Jumalaan. Siunaus on hyvän toivomista.

Kodin siunaamisen yhteydessä pyydetään:

” Jumala, me kiitämme sinua tästä kodista. Pyhitä koti    läsnäolollasi. Siunaa kaikkia, jotka täällä asuvat ja vierailevat.”

Sovi papin kanssa tapaaminen. Papin kanssa voit puhua siitä, mitä järjestelyjä tarvitaan.

Kodin siunaus voi olla iloinen juhlahetki sinulle, ystävillesi ja läheisillesi.

Ota rohkeasti yhteyttä lähimpään seurakuntaan, jonka alueella asut.

Rippikoulu

Rippikoulussa tutkitaan yhdessä seurakunnan papin  kanssa Raamattua, kristittyjen pyhää kirjaa, opitaan tuntemaan enemmän Jumalaa ja tutustutaan seurakuntaelämään.

Rippikoulun päätteeksi pidetään kirkossa konfirmaatiomessu, jossa rippikoulun käynyt tunnustautuu kristityksi ja Jumala vahvistaa häneen uskovaa. Mikäli rippikoululaista ei ole kastettu, toimitetaan kaste ennen konfirmaatiota.

Rippikoulun voi käydä nuorena tai aikuisena.

Suomalaisista suurin osa käy rippikoulun 14 – 15-vuotiaina mutta aikuisten rippikoulut ovat myös yleisiä. Sinulla on mahdollisuus osallistua rippikouluun vaikka et haluaisikaan liittyä kirkkomme jäseneksi.

Viimeisimmät artikkelit

Kategoriat